Ready, set, GO ... to UNI(versity)!

VRIJDAG 23-8 t/m ZONDAG 25-8 2024

Tijdens deze 3-daagse stomen we jou klaar voor de start aan de universiteit.

We werken rond drie pijlers:

 • academische taalvaardigheid
 • statistische basisbeginselen
 • wetenschappelijke methodologie


Per pijler komt een expert in het vakgebied jou dé kneepjes van de vakken leren. Naast de drie kernpijlers maken we ook graag tijd om jou te leren kennen en jouw talenten in de verf te zetten. Twijfel je nog welke opleiding je wil volgen? Geen probleem! We reiken je graag een helpende hand aan om de knoop door te hakken. 

INHOUD

Je volgt workshops in groepjes van max. 8 deelnemers. Met het EXPERTENTEAM zetten we in op een kleinschalige aanpak. Dit zorgt ervoor dat je een persoonlijke begeleiding krijgt die zorgt voor een zelfzekere start aan de universiteit. Per groepje voorzien we een begeleider die jouw aanspreekpunt tijdens de driedaagse zal zijn. ’s Avonds voorzien we leuke groepsactiviteiten, want na inspanning komt ONTSPANNING! 

We logeren in CP Amougies. Dit is een gezellige locatie in het groene hart van de Vlaamse Ardennen. Bereid je voor op een driedaagse in een natuurrijke omgeving. We maken uiteraard tijd vrij om te genieten van deze natuur! 

PRAKTISCH

 • Wanneer: 23, 24 & 25 augustus
 • Waar: CP Amougies, Rue Verte Voie 16, 7750 Mont-de-l’Enclus (Kluisbergen)
 • Aankomst: vrijdag 23 augustus tussen 13u en 14u
 • Einde: zondag 25 augustus om 16u
 • Kostprijs: € 280 (workshops, verblijf, ontbijt, middagmaal, avondmaal en tussendoortjes) 
 • Mee te nemen door de deelnemer: slaapzak, toiletgerief, sportgerief, vrijetijdskledij 
  Je bent vrij om eigen snoep, koekjes, gezelschapsspelen,… mee te brengen! 
Dus, ben je op zoek naar een leerrijke driedaagse om zelfzeker aan de universiteit te starten? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Ons expertenteam

Ontmoet het team van begeleiders

Canigia

Florian

Assistent statistiek

Ik ben 24 jaar en werk als doctoraatsonderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel.
Daar doe ik onderzoek naar Hollywoodfilms en fans in de context van grote filmreeksen. Daarnaast werk ik ook als assistent voor verschillende statistische vakken binnen de opleiding Communicatiewetenschappen. Ik probeer in die lessen de studenten helemaal in de ban te krijgen van de wonderlijke wereld van wiskundige “puzzels” (én dat lukt, geloof me).

In mijn vrije tijd ben ik al 12 jaar actief als acteur in een toneelvereniging. Van blond tot blauw haar, van leren jasje tot zwembroek, metamorfoses waren me daardoor de afgelopen jaren niet vreemd. Ik ben al benieuwd welke look ik in augustus zal hebben…

Ribbetjes met verse barbequesaus

De liefde en compagnie die ik krijg van vrienden, familie en collega’s. Ik wil gerust alles afgeven, maar het gevoel om omringd te zijn door mensen, die me aanvaarden zoals ik ben (lees: soms met een hoek af) geeft me elke dag weer volop energie. Meer heeft een mens eigenlijk niet nodig hé! (Oh ja, en misschien ook wel een vers kopje koffie met een speculoosje, da’s instant geluk!)

Durf tegen de muur te lopen! Jullie gaan het volwassen leven in en daar horen soms eens tegenslagen bij. Maak je niet meteen de juiste keuzes? Dat is helemaal niet erg. Heb je eens een tegenvallend eindresultaat? Dat overkomt de beste! Vergeet niet: het is belangrijk om goed en hard te werken, maar leg voor jezelf de druk niet té hoog. Jullie studententijd wordt de beste tijd van jullie leven en daar moeten jullie ook van durven genieten!

Inge

Nathalie